Det bedste brød

Opskrifttype

Opløs salt i 2 dl. vand. Rør gær ud i 5dl lunkent vand, bland melet langsomt i og rør ved langsom hastighed. Tilsæt herefter det opløste salt og fortsat med at røre i ca. 3 min. indtil dejen har samlet sig. Derefter røres med fuld hastighed i ca. 15 min. (check med glutenprøven).

Sæt dejen til at hæve i køleskab natten over.

Vend forsigtigt den hævede dej ud på et melstrøet bord (fuldkorns hvedemel), og del den i 2 dele. Dejen er våd og skal håndteres minimalt (ikke slås ned).

Dejklumperne løftes over på hver sit melstrøede brædt (f.eks spækbrædt). Dejen formes til et brød og strammes forsigt ind under dejklumpen, den strøes med fuldkorns hvedemel og tildækkes med et fugtigt klæde.

Brødene skal nu efterhæve i 60 - 70 min. et lunt sted.

30 - 45 min. før brug sættes bagestålet i gasgrillen og varmes op til 250 grader.

Når brødene har hævet færdigt skal de forsigtigt snittes for at lade brødene hæve færdigt i grillen. Brødene sættes nu ind ved 270 grader.

Lad brødene bage i ca. 30 minutter indtil farven er passende og lad dem herefter køle af på en ovnrist.